© JHS

Winkeliers zien geen brood in koopzondag

De winkeliers in het shoppende hart van Antwerpen zijn verre van enthousiast over de eerste koopzondag die nu zondag 7 september op de agenda staat. Dat blijkt uit een rondvraag van uw krant bij verscheidene winkels in Hopland, Schuttershofstraat, Wilde Zee, Nationalestraat en op de Meir.

De stad Antwerpen wil samen met de winkelverenigingen telkens de eerste zondag van de maand promoten als koopjesdag. Dat ging gepaard met een grootschalige promotiecampagne om klanten te lokken. Nu zondag wordt het officiële startschot van de zondagopeningen gegeven.

Maar uit onze rondvraag blijkt dat er bij de handelaars zelf bijzonder weinig animo is. In Hopland en de Schuttershofstraat houden zo goed als alle winkels de deuren gesloten. “Als onze klanten op zondag willen winkelen, dan plannen ze wel een daguitstap naar Knokke”, motiveert Scapa World zijn niet-deelname aan de koopzondag.

Op de Meir, de enige plek waar een koopzondag volgens de handelaars zelf succes zou kunnen hebben, stappen kleppers zoals Galeria Inno, Peek & Cloppenburg en Zara niet mee in het verhaal.

Ondanks het feit dat de eerste koopzondag gepaard zal gaan met de plechtige heropening van de Nationalestraat, loopt ook daar niemand echt warm om de zevende dag van de week in de winkel te staan.

Nu in het nieuws