Serena Williams makkelijk naar halve finale US Open

Foto: AFP

Serena Williams makkelijk naar halve finale US Open

Print

Serena Williams klopte woensdag zonder veel problemen de Italiaanse Flavia Pennetta in de kwartfinale van de US Open. De vijfvoudige winnares haalde het in twee sets met 6-3 en 6-2.

US Open: programma, LIVE en uitslagen

In het begin kwam Pennetta (11) even een dubbele break voor op de titelverdedigster. Maar het nummer 1 van de wereld won de zes daarop volgende games en schreef zo snel de eerste set op haar naam. In de tweede set ging Serena Williams op dat elan verder. 'Eindelijk', zuchtte Williams na afloop. 'Ik ben blij dat ik nog eens een halve finale mag spelen.' 

De Italiaanse Pennetta kon nog nooit winnen van de Amerikaanse. Zij neemt het in de halve finale op tegen Ekaterina Makarova (17), die eerder Victoria Azarenka (17) naar huis stuurde. Het is de eerste keer dat de 26-jarige Makarova de halve finales van een grandslamtoernooi haalt, maar toch is Williams op haar hoede. 'Na mijn desastreuze jaar op de Grand Slams (met een achtstefinaleplaats voorlopig als beste resultaat, red), bekijk ik het wedstrijd per wedstrijd en neem ik elk tegenstander serieus', besloot de Amerikaanse.

Mannen enkel - Kwartfinales:
Novak Djokovic (Ser/N.1) - Andy Murray (GBr/N.8) 7-6 (7/1), 6-7 (1/7), 6-2, 6-4
Kei Nishikori (Jap/N.10) - Stan Wawrinka (Zwi/N.3) 3-6, 7-5, 7-6 (9/7), 6-7 (5/7), 6-4
 
Vrouwen enkel - Kwartfinales:
Serena Williams (VSt/N.1) - Flavia Pennetta (Ita/N.11) 6-3, 6-2
Ekaterina Makarova (Rus/N.17) - Victoria Azarenka (WRu/N.16) 6-4, 6-2
 
Meer sportnieuws