George Clooney maakt film over Brits afluisterschandaal in de media

Foto: AFP

George Clooney maakt film over Brits afluisterschandaal in de media

Print

De Amerikaanse acteur George Clooney gaat een film maken over het afluisterschandaal in de Britse media dat in 2011 aan het licht kwam. Dat heeft Sony Pictures woensdag laten weten.

Hard Attack wordt een adaptatie van het boek van een journalist van de krant The Guardian over het schandaal binnen het media-imperium van Rupert Murdoch. Het schandaal leidde tot het opdoeken van de voormalige tabloid News of the World, toen de best verkochte krant in Groot-Brittannië.

De film zal ‘de leugens, de corruptie en de chantage’ belichten, aldus George Clooney zelf. ‘Nick is een moedige en koppige journalist en het is een eer voor ons om zijn boek naar het witte doek te brengen’, klinkt het verder.

Volgend jaar begint het draaien van de film.

Het Britse afluisterschandaal legde de nauwe banden tussen het Murdoch-imperium en de politieke wereld bloot. Tal van beroemdheden, onder wie bijvoorbeeld Daniel Craig en Jude Law, maar ook Kate Middleton, bleken het slachtoffer te zijn geweest van de afluisterpraktijken. Nadat het schandaal in 2011 aan het licht kwam, zag mediabaas Murdoch zich genoodzaakt om de krant op te doeken.

Nu in het nieuws