Tour in 2015 via Bretagne naar hoogste aankomst ooit

Col de la Bonette Foto: Belga

Tour in 2015 via Bretagne naar hoogste aankomst ooit

Print

De Ronde van Frankrijk krijgt volgend jaar mogelijk de hoogste aankomst ooit. Vanuit Frankrijk komt het bericht dat er op 20 juli een rit naar de Col de la Bonette-Restefond op het menu zou staan.

Deze beklimming is 2.802 meter hoog en zou daarmee de hoogste finishplaats ooit worden. Tot dusver was die ‘eer’ weggelegd voor de Galibier. Ook in 2008 liep het parcours van de Tour al langs de Col de la Bonette, de rit eindigde toen in Jausiers.

21 juli zou een rustdag zijn. Nog een dag later wordt Alpe ­d’Huez als aankomstplaats genoemd. Op dat moment zal de Tour, die volgend jaar in tegenwijzerzin wordt gereden, al de Pyreneeën achter de rug hebben.

Voor het hooggebergte maakt de Tour een ommetje langs Bretagne waar twee ritten geprogrammeerd staan, eentje met aankomst op de Mûr de Bretagne. Ook een tijdrit tussen Vannes en Plumelec is zeer waarschijnlijk. Honderd procent zeker is dat de Tour in 2015 op 4 juli start in het Nederlandse Utrecht met een tijdrit van 13,7 kilometer. De tweede etappe leidt het peloton van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland. Op donderdag zes juli wordt gestart in Antwerpen. De aankomst die dag ligt meer dan waarschijnlijk in Luik.

Meer sportnieuws