Biologische boerin heeft facebook- en twitteraccount

Foto: Chris De Bruyn

Biologische boerin heeft facebook- en twitteraccount

Print
Sint-Katelijne-Waver - In Sint-Katelijne-Waver heeft de Doederij meer dan zeshonderd volgers op Facebook. Volgens een recente studie zijn de Vlaamse landbouwers uitstekend mee met hun tijd. Zo maakt driekwart gebruik van sociaalnetwerksites.

“In een jaar tijd ging het aantal likes van onze facebookpagina van driehonderd naar meer dan zeshonderd”, weet boerin Kristine De Brabandere van De Doederij in Den Rooi in Katelijne. Haar tuinbouwareaal wordt gedragen door een gemeenschap van 160 leden.

“Wekelijks krijgen alle leden een nieuwsbrief maar een gedeelte daarvan wordt gedeeld via facebook ondermeer de groenten van de week. Zo weten onze leden al op voorhand wat ze die week in hun pakket zullen vinden”, legt De Brabandere uit. “Dat wordt niet alleen gelezen door onze leden maar ook door anderen. De mensen vinden dat heel leuk en voor ons is die manier van werken ook een vorm van publiciteit. Andere items zijn recepten met speciale of ‘vergeten groenten’ zoals warmoes, schorseneer, pastinaak of rood mosterdblad of raapsteeltjes.” Maar ook evenementen zoals opendeurdagen, deelname aan de Week van de groentestreek of het herfstfeest worden meegedeeld.

Haar bedrijf zonder sociale media is niet meer denkbaar. “Daarom heeft De Brabandere ook al een twitter-account. “Maar die is nog niet actief. Ik moet er me eerst verder in verdiepen”, aldus de Katelijnse. “Naast een laptop heb ik ook een tablet en een iphone voornamelijk om mijn mails te lezen, als ik afwezig ben", nog aldus De Brabandere.

Info op www.doederij.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio