Drie frisse en snelle gerechtjes voor de nazomer

Foto: Shutterstock

Food

Drie frisse en snelle gerechtjes voor de nazomer

Print
Berg de stoofpotten en ovenschotels maar snel terug op, er is zomers weer voorspeld en dat kan je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Met deze drie snelle recepten tover je in een wip de zomer op je bord.

Recept 1: Quiche met geitenkaas, prei en Parmaham
Via vtm koken

Benodigdheden
- 200 gr kant-en-klaar uitgerold kruimeldeeg
- 5 losgeklopte eieren
- 300 gr gewassen en gesneden prei
- klontje boter
- 200 ml dubbele room
- 50 ml witte wijn
- 100 gr geitenkaas, verkruimeld
- 2 plakjes Parmaham, in stukken gescheurd
- zout en geplette zwarte peper

 
Bereidingswijze
1. Vet een taartvorm in en leg het kruimeldeeg in de vorm.
2. Prik met een vork gaatjes in het deeg, snij het overtollige deeg van de randen af en vul de vorm met bakbonen.
3. Plaats de vorm vijftien in de oven, verwijder vervolgens de bonen en bestrijk het deeg met het losgeklopt ei.
4. Plaats de taartvorm nu opnieuw in de oven tot de korst goudgebakken is.
6. Stoof ondertussen de prei zachtjes met een klontje boter totdat deze zacht wordt, kruid het af en druk droog met een vel keukenrol. 7. Meng de eieren met de room, de witte wijn en een beetje zout en peper. Leg de prei, geitenkaas en Parmaham in de taartvorm.
8. Giet het roommengsel over de preivulling en bak de taart ongeveer een half uur in de oven tot de taart stevig en goudbruin is.
9. Laat de taart vijftien minuten rusten voor het opdienen.

Recept 2: Scampibrochettes op citroengras
Via Solo

Benodigdheden
- 24 gepelde scampi's
- 8 stengels citroengras
- 2 limoenen
- 1 bosje koriander
- 150 g solo
- 2 dl gembersiroop

Bereidingswijze
1. Reinig de scampi’s. Maak met een mes een puntje aan elke stengel citroengras.
2. Prik daarna drie scampi’s op elke stengel.

3. Pers vervolgens de limoenen.
4. Spoel de verse koriander kort, droog hem en snipper hem fijn. Meng in een kom de boter, de gembersiroop, het limoensap en de koriander tot een gladde, kruidige massa.
Borstel de scampibrochettes goed in met het mengsel en rooster ze  twee minuten aan elke kant op de barbecue.

Recept 3: Bagel met tonijn en kaas
Via Albert Heijn

Benodigdheden
- 2 rode uien
- 370 g tonijnstukken in water
- 3 el mayonaise
- 4 bagels
- 50 g cheddar
- 300 g gemengde sla
- 1 venkelknol
- 150 g semi-zongedroogde tomaten
- 4 el olijfolie citroen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in dunne ringen. Laat ondertussen de tonijn uitlekken.
2. Meng de tonijn met twee eetlepels mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3. Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met het tonijnmengsel.
4. Rasp de kaas en strooi een deel over de tonijn. Verdeel de rest van de kaas over de snijkant van de andere helft.
5. Leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer drie minuten.
6. Meng ondertussen de sla, venkel, tomaten, olie en de rest van de mayonaise in een kom.
7. Laat de ui uitlekken in een zeef en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
8. Neem de bagels uit de oven. Verdeel een deel van de salade over de onderste helften. Leg de bovenste helft erbovenop.
9. Serveer de rest van de salade erbij.

NIET TE MISSEN