© NBEN

Tour de France was volledig dopingvrij

Tijdens de afgelopen editie van de Ronde van Frankrijk legde geen enkele renner een positieve dopingtest af. Dat meldde de Internationale Wielerunie UCI dinsdag. Tijdens de Tour van dit jaar werden in totaal 719 bloed- en urinestalen afgenomen. Vorig jaar waren dat er met 622 een pak minder.

(belga)

‘Alle tests werden systematisch geanalyseerd om het gebruik van stimulerende middelen op te sporen. Bovendien werden de stalen ook onderworpen aan de carbon isotope test (IRMS). Met die test wordt onder meer gezocht naar het misbruik van testosteron en aanverwanten’, verduidelijkt de UCI.

‘Alle dopingstalen werden onderzocht in het dopinglap van het Franse Châtenay-Malabry. Bovendien werd ook het laboratorium in Lausanne voor en tijdens de Tour ingeschakeld’, klinkt het bij de Internationale Wielerunie.

‘Bij deze wil ik de verschillende antidopingorganisaties bedanken voor hun medewerking’, aldus UCI-voorzitter Brian Cookson, die het Franse antidopingagentschap (AFLD), het Britse antidopingagentschap (UKAD), het Wereldantidopingagentschap (WADA) en de antidopingsstichting (CADF) noemde.

De UCI, de CADF en het AFLD beslisten verder dat alle afgenomen stalen de komende jaren worden opgeslagen, zodat ze in de toekomst nog geanalyseerd kunnen worden.

Meer sportnieuws