© Photo News

David Destorme (Waasland-Beveren) mist partij tegen Zulte Waregem

Waasland-Beveren zal komende zaterdag in de uitwedstrijd op Zulte Waregem geen beroep kunnen doen op middenvelder David Destorme. Dat is het gevolg van een beslissing die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag nam.

(belga)

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Destorme wordt voor één speeldag geschorst wegens de rode kaart die hij afgelopen weekend opliep in het duel tegen Lierse. De middenvelder ging zaterdagavond in een duel op het uur iets te hard door op zijn tegenstander. Scheidsrechter Alexandre Boucaut besloot de speler van de Waaslanders uit te sluiten. Het Bondsparket stelde maandag op zijn beurt een minnelijke schikking van één speeldag schorsing en 500 euro geldboete voor, maar dat werd door speler en club geweigerd.

Destorme mocht het daarom dinsdag komen uitleggen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, maar die toonde weinig begrip. De ex-KV Mechelen-speler erkende bovendien de fout begaan te hebben, maar preciseerde wel dat hij enkel de bal wou veroveren. ‘Toch werd de fysieke integriteit van de tegenstrever effectief aangetast, door de onaangepaste wijze van handelen van Destorme’, aldus de Geschillencommissie. ‘Daarom besluiten wij de speler in kwestie te schorsen voor één speeldag en een geldboete van 400 euro op te leggen.’

MEER OVER SV Zulte Waregem

Meer voetbalnieuws