© BELGA

Goed nieuws voor Lierse-speler Kasmi

Lierse en speler Faysel Kasmi hebben zich dinsdag met wisselend succes verdedigd voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Waar het Bondsparket voor zijn rode kaart van afgelopen weekend drie speeldagen schorsing eiste, kreeg Kasmi er van de Geschillencommissie twee, plus één met uitstel. De gevraagde geldboete van 600 euro blijft wel behouden.

(belga)

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Concreet betekent de schorsing dat de Pallieters het zonder Kasmi zullen moeten doen in de komende wedstrijden tegen RSC Anderlecht (thuis op 13 september) en KVC Westerlo (uit op 20 september). Op 27 september is de 18-jarige Belgische middenvelder er thuis tegen Standard wel weer bij.

In de competitiewedstrijd van afgelopen weekend op de Freethiel (2-0) viel Kasmi na 73 minuten in voor Zizou. Erg lang stond de Belg echter niet op het veld, want vier minuten later kreeg hij al rood van scheidsrechter Alexandre Boucaut na een tackle. Bovendien zou hij ‘scheldwoorden’ richting de ref geroepen hebben, iets waar het Bondsparket extra veel aandacht aan hecht.

Op de zitting van de Geschillencommissie gaf Kasmi ook toe het scheldwoord gebruikt te hebben, maar “enkel tegen mezelf”. “Deze bewering van de speler komt ongeloofwaardig over”, staat te lezen in het besluit van de commissie. ‘Maar omdat dit een speler met een blanco disciplinair verleden is, zullen we één van de drie speeldagen met uitstel tot 3 september 2015 verlenen.’

Meer voetbalnieuws