© Vanden Borre ging ook even langs bij de Rode Duivels, die op de oefenvelden van Anderlecht trainen. Foto: Isosport

Geblesseerde Anthony Vanden Borre langer bij Anderlecht

Rechtsachter Anthony Vanden Borre heeft zijn contract bij landskampioen RSC Anderlecht met vier seizoenen verlengd. Dat maakte RSC Anderlecht dinsdag bekend.

(belga)

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De vorige overeenkomst van de Rode Duivel, momenteel nog buiten strijd met een barst in het kuitbeen, liep in juni 2015 af. De onderhandelingen voor het nieuwe contract sleepten een tijdlang aan, maar uiteindelijk werd er toch een akkoord bereikt. ‘Ik ben blij dat we Anthony langer aan ons kunnen binden. Hij is een zoon van de club en de manier waarop hij na zijn moeilijke jaren teruggevochten heeft, wekt alleen maar bewondering op. De contractverlenging getuigt van wederzijds respect’, verklaarde algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

Eindelijk rust

Ook Vanden Borre is tevreden dat hij zijn krabbel heeft kunnen zetten onder de nieuwe verbintenis. ‘De contractverlenging brengt rust. Ik heb teruggevochten en heb, dankzij de hulp van de club en mijnheer Van Holsbeeck, mijn beroep weer kunnen uitoefenen. Mijn terugkeer als profvoetballer heb ik ook voor een groot deel te danken aan alle medewerkers van RSC Anderlecht. Zij hebben mij stuk voor stuk de nodige kracht en moed gegeven om terug te vechten en zelfs mijn plaats als Rode Duivel te heroveren. Ik wil de club danken voor de inspanning’, aldus Vanden Borre.

De 26-jarige Belg van Congolese afkomst kreeg zijn opleiding bij Anderlecht. In 2007 verkaste hij naar Fiorentina. Daarna verhuisde Vanden Borre zonder veel succes naar Genua en Portsmouth, om uiteindelijk vanaf 2011 voor Genk uit te komen. Genk lichtte in 2012 de optie tot verlenging in het contract van Vanden Borre niet, na enkele conflicten met coach Mario Been. Daarna zat Vanden Borre tot begin 2013 zonder ploeg, totdat Paars-wit besliste om de ‘verloren zoon’ opnieuw een kans te geven in het Astridpark.

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws