Gewapende overval op juwelier door man verkleed als vrouw

Print
Gewapende overval op juwelier door man verkleed als vrouw

Foto: Ronny van den Ackerveken

Hoogstraten -

Bij Juwelen Martens op de Vrijheid in Hoogstraten is dinsdagvoormiddag een overval gepleegd. Twee mannen, waarvan een verkleed als vrouw, namen de dure juwelen mee uit de kluis. Drie jaar geleden werd er al twee keer op korte tijd ingebroken.

De juwelen- en horlogewinkel bevindt zich vlakbij de kerk en overdag komen er veel voetgangers en fietsers voorbij. De overvallers belden rond 11 uur aan waarna de beveiligde toegangsdeur werd geopend.

Het overvallersduo deed zich voor als een koppel, maar haalde een mes boven. ‘Mijn vrouw moest op de grond gaan liggen en een van de daders hield het mes tegen haar rug’, zegt juwelenontwerper Alex Nys, die op het moment van de overval niet aanwezig was.

‘De andere overvaller verplichtte mijn dochter om de kluis leeg te maken. We zijn voor de verzekering verplicht om de meest waardevolle juwelen ‘s nachts in een kluis te leggen en ze waren net bezig met alles weer in de etalage te plaatsen.’

In februari en april 2011 werd er ‘s nachts ingebroken bij Juwelen Martens. Daarna werd de winkel beter beveiligd met tralies.

Speractie

De daders zijn ondanks een speractie van de politie nog spoorloos, maar hun nummerplaat staat geseind. ‘Het ging om twee personen die spraken met een Nederlands accent’, zegt burgemeester Tinne Rombouts (CD&V). ‘Een getuige heeft hen zien buitenstappen en het kenteken van hun voertuig genoteerd..’

Ook de Nederlandse politie is bij het onderzoek betrokken omdat de daders vermoedelijk de grens zijn overgestoken.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio