-

Internationaal badmintontoernooi in Leuven test nieuw scoresysteem uit

Het nieuwe scoresysteem dat de Badminton World Federation overweegt in te voeren zal tijdens de tiende editie van de Yonex Belgian International Badminton Championships (10-13 september in Leuven) voor het eerst in ons land worden uitgetest. Dat heeft Bart Verschueren van Badminton Vlaanderen dinsdag in Leuven bekendgemaakt.

In een badmintonwedstrijd wint men de set als men als eerste 21 punten haalt en 2 punten meer heeft dan de tegenstrever. Als dit laatste niet het geval is, wordt doorgespeeld tot 30. Voor een zege zijn er 2 gewonnen sets nodig. In het nieuwe systeem gaat de set naar wie als eerste elf punten haalt. Het vereiste verschil van 2 punten valt weg. Voor de wedstrijd zijn 3 gewonnen sets vereist. ‘Met het nieuwe systeem wil de Badminton World Federation de sport aantrekkelijker en spannender maken. De proefperiode om het systeem uit te testen duurt tot 2 november’, aldus Verschueren.

Aan het internationale badmintoernooi in Leuven nemen 300 spelers deel uit 30 landen, onder wie 21 spelers uit ons land. Special guest voor deze jubileumeditie is Peter Gade, die tijdens de Olympische Spelen in Sydney in 2000 een bronzen medaille haalde. Hij kondigde vorig jaar aan te stoppen met badminton maar zal tijdens de slotdag een demonstratiewedstrijd spelen tegen de Belgische topper Yuhan Tan, tenzij deze laatste de finale moest halen.

Verschueren kondigde ook aan dat het Europees Kampioenschap voor gemengde landenteams van 11 tot en met 15 februari 2015 in de Sportoase van Leuven zal plaatsvinden. Twaalf landen zullen aan dit toernooi deelnemen. België, Duitsland, Denemarken, Rusland en Engeland zijn al zeker van deelname.

Meer sportnieuws