© Shutterstock

Dit zijn de meest bijzondere hoteldiensten ter wereld

‘Op vakantie mag het altijd wat meer zijn’, dat moeten ook de volgende hoteleigenaars gedacht hebben. Zij bieden hun gasten soms wel erg bijzondere diensten aan.

Voor romantische koppels

Tijdens hun verblijf in het ‘Fiji Namale Resort & Spa’, op het eiland Vanua Levu in Fiji, worden verliefde koppeltjes tijdens plots ‘ontvoerd’, waarna ze naar een privé-plaats gebracht worden om te genieten van een romantische picknick. Als je van plan bent je geliefde ten huwelijk te vragen, dan kan je in het ‘Fairmont Pacific Rim’ de hulp inroepen van de ‘verlovingsconciërge’. Speciaal ingezet personeel helpt met de planning van de perfecte activiteiten in en rond Vancouver zodat je op het juiste moment de grote vraag kan stellen.

Hotel 'Fairmont Pacific Rim' in Vancouver

Dienaren en butlers

In het ‘Ashford Castle’ in Ierland, een middeleeuws kasteel opgericht in de dertiende eeuw en omgebouwd tot een hotel, is de persoonlijke butler niemand minder dan ‘Dingle’, een echte getrainde uil. Menselijke butlers en persoonlijke assistenten vind je in het ‘Club Hotel & Spa’ in St. Helier, op het Frans eiland Jersey. Het personeel hier legt zich specifiek toe op het kuisen van je zonnebril, het insmeren van je rug en het brengen van cocktails aan het zwembad. In het hotel ‘Akaryn’ in Samui in Thailand hebben ze zelfs een service waarbij therapeuten van het ‘Sun Spa Esthederm’ om de twee uur en na het zwemmen de gasten opnieuw komen insmeren, om erop toe te zien dat hun huid goed verzorgd wordt.

'Ashford Castle' in Ierland

Bijzondere services

In de hotelketen ‘Rosewood’ bieden butlers de gasten een reeks parfums aan, gepresenteerd op een zilveren dienblad, waaronder geuren van Givenchy en Chanel. In hotel ‘The Ritz-Carlton Palm Beach’ kunnen de gasten een ‘familiekussengevecht’ bestellen. Het personeel brengt dan dertig zijden kussens, twee sets bokshandschoenen en instructies voor verschillende spelletjes met kussens. Het ‘Benjamin Hotel’ in New York heeft slaapexperts die de klanten helpen om beter te slapen. Ze analyseren hun slaapgewoontes en laten hen kiezen uit een menu van kussens die de slaap bevorderen. Er worden ook massages gegeven en er zijn avondsnacks voorzien die de slaap stimuleren.

Voor liefhebbers van muziek

Muziekliefhebbers kunnen terecht in de hotelketen ‘Hard Rock’, waar ze mogen spelen op een van de twintig authentieke Fender-gitaren. In het ‘Geejam’ hotel in Jamaica kunnen de gasten de opnamestudio van het hotel afhuren. Deze studio werd al bezet door heel wat grote artiesten en op het einde van de sessie kunnen de gasten hun eigen CD opnemen.

'Geejam Hotel' in Jamaica

Ook voor huisdieren

Ook huisdieren kunnen een luxe behandeling krijgen. Zowel bij de Amerikaanse hotelketen ‘Provence’ als in het ‘Hotel deLuxe’ in Portland in Oregon worden dieren verwend met massages, acupunctuur en behandelingen in het schoonheidssalon. In het ‘Loews Coronado Bay Resort & Spa’ in Californië kunnen honden zelfs leren surfen tijdens het ‘Su’ruff Camp’, onder leiding van de instructeurs aan de ‘Coronado Surfing Academy’.

Lows Coronado Bay Resort Surf Dog Competition

NIET TE MISSEN