© Belga

Antwerp strikt ex-doelman AA Gent

Met het tekenen van ex-Gent-goalie Frank Boeckx en verdediger Bryan Van den Bogaert (overgekomen van Heist) op de laatste dag van de transfermarkt hoopt tweedeklasser Antwerp volledig klaar te zijn voor het voetbalseizoen. Dat maakte de club dinsdag tijdens een persconferentie op de Bosuil bekend.

gegy

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 28-jarige Boeckx heeft bij Sint-Truiden en AA Gent meer dan honderd wedstrijden in eerste klasse op de teller staan en brengt dus heel wat ervaring met zich mee. 'Frank The Tank' was sinds deze zomer transfervrij en ondertekende bij de oudste club van het land een contract tot eind dit seizoen.

Antwerp-voorzitter Jan Michel heeft naar eigen zeggen echter 'geleerd uit het verleden' en wil ditmaal niet zeggen dat promotie naar eerste een must is. Over de aanhoudende financiële perikelen houdt hij zich eveneens liever op de vlakte. 'We blijven hard werken aan het verkleinen van de aloude schuldenberg', zegt hij.

RAFC haalde de eerste drie speeldagen een ontgoochelende 1 op 9, maar dat lijkt niet voor paniek te zorgen in de bestuurskamer. 'Ik heb al een heel degelijk Antwerp gezien, zowel technisch als fysiek waren we sterk, maar de resultaten volgden jammer genoeg nog niet', zei Michel dinsdag op de traditionele persconferentie rond de seizoensstart. 'We hebben er echter alle vertrouwen in dat daar snel verandering in zal komen.'

T1 Richard Stricker sprak eveneens zijn vertrouwen uit in de spelerskern. 'We hebben door de financiële terugslag een smallere kern, maar de nieuwe spelers zijn beter dan die van vorig jaar', stelt de Nederlander. 'Er zijn zowel jonge talenten als routiniers en we spelen dominant voetbal, enkel de efficiëntie voor doel ontbreekt nog. Maar ook daarvoor hebben we voldoende kwaliteit in huis.'

Antwerp kan in ieder geval nog steeds rekenen op een voor tweede klasse ruime en trouwe supporterskern, met momenteel alweer zowat 4.000 abonnees. De club hoopt ook vak C van tribune 1 snel weer open te kunnen stellen na de onlangs afgeronde broodnodige herstellingswerken.

MEER OVER KAA Gent

Meer voetbalnieuws