© GVA

Laundry Day maakt zich klaar voor de revolutie

Op het Nieuw Zuid in Antwerpen wordt alles in gereedheid gebracht voor een muzikale revolutie. Zaterdag vindt er namelijk de zeventiende editie van Laundry Day plaats. Het Antwerpse dancefestival, dat de laatste vier jaar volledig uitverkocht was, verwacht opnieuw zo’n 65.000 feestvierders.

NADB

Vijf outdoor podia, drie feesttenten en het zogenaamde Mojito-bos. Daarmee is het festivalterrein Nieuw Zuid aangekleed voor Laundry Day. “De opbouw verloopt vlot en ook het weer ziet er goed uit voor komende zaterdag”, zegt Quentin Van Damme, persverantwoordelijke van Laundry Day.

Een nieuwigheid dit jaar is het ‘Mini talent stage’. “Het podium zal op de Ledeganckkaai staan tussen de ingang en de Bank Van Breda”, weet Van Damme. “De bedoeling is dat opkomende talenten er kunnen tonen wat ze in hun mars hebben.”

En dat is meteen ook het thema van de zeventiende Laundry Day. “Het thema Revolutie wijst vooral op een muzikale revolutie. We willen jong talent een kans geven en er op wijzen dat iedereen het recht heeft om te feesten.”

Naast het jonge geweld zullen ook enkele vaste waarden op de podia staan. Zo zullen onder meer Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke en Martin Solveig te zien en vooral te horen zijn.

Laundry Day vindt op zaterdag 6 september plaats op het festivalterrein Nieuw Zuid in Antwerpen.