© ENV

Meisjesploegen Noorse voetballen tegen Anderlecht

Om het meisjesvoetbal te promoten organiseerde K. Noorse S.V. afgelopen zondag een vriendschappelijk treffen tegen de meisjesploegen van Anderlecht. Voor de meisjes van Noorse een unieke gelegenheid, want meestal moeten ze tegen jongensploegen spelen.

NVE

Dat Noorse de meisjesploegen van het grote Anderlecht kon ontvangen, heeft de club mede te danken aan de Hoevense Valerie De Meulder, die naar paars-wit doorstroomde en er nu drie keer per week traint. Zelf begon K. Noorse S.V. zo’n twaalf jaar geleden met meisjesvoetbal. Coördinator Stefan De Beukelaer is trots ondertussen een zo goed als volledige meisjes jeugdwerking op poten te hebben met ploegen in alle leeftijdscategorieën.

Yana Van Honsté uit Kapellen (14), Britt Peeters uit Brasschaat (12) en Annissa De Decker uit Hoevenen (13) komen uit de kleedkamer. Ze zijn klaar voor de tweede helft tegen Anderlecht. Alle drie hadden ze een voetballende broer in wiens voetsporen ze wilden treden. Twee ouderparen vonden voetbal eerst niets voor meisjes. “Mijn ouders vonden mij ook te klein en te smal”, vertelt Yana. Maar ondertussen is ze nu toch al zes jaar aan het voetballen.

Met de eindstanden 0-15, 1-13 en 0-5 beten de meisjes van Noorse wel in het zand tegen het grote Anderlecht, maar ze hadden er een goede leerschool aan.