© Mediahuis

Gezocht: gebruikers van de shisha-pen

De shisha-pen is aan een opmars bezig onder jongeren. Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) trekt aan de alarmbel. “Het begint eigenlijk al in de basisschool”, klinkt het.

DEVA

“Omdat er geen tabak in de ‘kindersigaret’ zit, valt het in België en Nederland niet onder de tabakswet. Sinds 2009 valt het echter -onder de noemer ‘soortgelijke producten’- wel onder het wettelijk rookverbod op school. Het bevat stoffen die misschien kankerverwekkend kunnen zijn en zet door de lekkere fruitsmaakjes en felle kleuren of diamantjes ook aan tot écht roken”, zegt Katrijn Vandamme, stadmedewerker tabakspreventie bij het VIGeZ.

“Scholen weten vaak niet wat ze met de shisha-pennen aan moeten, maar het is wel degelijk verboden om op de speelplaats te roken”, klinkt het.

Gazet van Antwerpen is voor een artikel op zoek naar een jongere die een shisha-pen gebruikt en daarover wil getuigen. Heeft u of uw zoon/dochter weleens een shisha-pen op zak? Contacteer dan de redactie via hier@reageren.be