© Photo News

Olivier Philippaerts: ‘Één foutje verhindert goede start’

Olivier Philippaerts, de tweede Belg die dinsdag in actie kwam op het WK jumping in het Normandische Caen, maakte een springfout op de zesde hindernis van het jachtparcours en dat vond hij wel spijtig.

vml

‘Om echt van een goede start te kunnen spreken moet je foutloos blijven in de openingsproef. Met 150 ruiters in competitie heb je er alle belang bij om vanaf dag één vooraan te staan in het klassement. Eén foutje verhindert die goede start. Maar er komen nog twee dagen om op te klimmen in de ranking. Het parcours vond ik wel een beetje zwaar voor zo’n eerste dag maar was zeker goed opgebouwd. Cabrio voelde super aan vandaag en laat ons hopen dat hij in het verdere verloop van dit WK nog sterker wordt’, meldde hij.

Eerder op de dag kwam Jos Verlooy ten val. ‘De val van Jos is heel spijtig voor hem en de ganse ploeg. Uiteraard focus ik op mijn eigen wedstrijd want het zou spijtig zijn moesten we ons allemaal laten meeslepen door de tegenslag van Jos. Ik hoop dat hij zich goed kan herpakken want hij kan de ploeg nog mooie diensten bewijzen.’

Meer sportnieuws