© Belga

Marc Wilmots maakt al halve ploeg bekend voor oefeninterland

Bondscoach Marc Wilmots heeft al acht namen van de ploeg voor de vriendschappelijk interland tegen Australië bekend gemaakt. De Rode Duivels spelen donderdag om 20u45 in Sclessin tegen de Socceroos.

vermi

Grote verrassingen zijn er voorlopig niet. In doel staat de onbetwistbare nummer één Thibaut Courtois en de verdediging wordt gevormd door het kwartet Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts en Jan Vertonghen. Voorts gaf Wilmots ook de namen van Steven Defour, Axel Witsel en Kevin De Bruyne mee. Het is nu alleen nog wachten op de namen van de drie aanvallers.

Anderlecht-middenvelder Defour lijkt dus hersteld van zijn lichte liesblessure, die hij in de topper van zondag tegen Club Brugge opgelopen had. Hij had de maandagtraining van de Duivels nog uit voorzorg aan zich laten voorbijgaan, maar trainde dinsdag opnieuw mee. Alleen in het onderlinge wedstrijdje kwam hij niet in actie.

Op de training van dinsdagvoormiddag ontbrak alleen Toby Alderweireld. Hij rondde maandagavond zijn tijdelijke overgang naar Premier League-club Southampton nog af en sluit later dinsdag aan bij de selectie. Woensdag trainen de Duivels nog een laatste keer in Neerpede, donderdag wacht de oefenpot tegen de Socceroos.

Wilmots gaf ook al mee veel te zullen wisselen. Radja Nainggolan zal zo al zeker een halfuur spelen, terwijl ook de nieuwelingen zeker speelgelegenheid zullen krijgen. Jordan Lukaku, Thorgan Hazard en Yannick Ferreira Carrasco zijn de nieuwelingen van dienst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Defour: ‘Wat als ze me uitfluiten? Daar trek ik me niets van aan’

© Belga

Verraad. Hoogverraad zelfs. Woest was de harde kern van Standard toen die medio augustus vernam dat de gewezen publiekslieveling Steven Defour (26) een contract had getekend bij aartsrivaal Anderlecht. Donderdag, drie weken later, keert de middenvelder voor het eerst terug naar Sclessin. Vermomd als Rode Duivel om er Australië partij te geven. ‘Wat de sfeer ook is: ik zal mijn wedstrijd wel spelen.’

De voorbije weken waren bijzonder bewogen voor Steven Defour, maar de middenvelder toonde zich gisteravond in de perszaal van het Anderlecht-complex in Neerpede bijzonder ontspannen. Handen los op tafel, licht doorgezakt op zijn stoel, elke moeilijke vraag makkelijk afwimpelend.

Of hij bang is van Sclessin? ‘Ik speel altijd mijn wedstrijd.’ Of zijn ex-Standard-collega’s bij de Rode Duivels hem op speciale wijze verwelkomd hebben? ‘Alleen een paar grapjes, maar die hou ik voor mezelf.’ Of zijn kansen bij de nationale ploeg niet verkleinen nu hij in België voetbalt? ‘Moet je aan de bondscoach vragen.’ Of hij ­ervan houdt om, zoals tegen Club Brugge, uitgefloten te worden. ‘Liever niet, maar ik trek het me niet aan.’

Fit voor Australië

Voorspelbare maar verstandige antwoorden. Extra polemiek creëren is wat Defour op dit moment absoluut wil vermijden. Hij wil niets liever dan in een zo rustig mogelijk klimaat zijn beste vorm terugvinden.

‘Want op fysiek vlak ben ik nog lang niet top. Ik heb wel nog wat matchen nodig vooraleer ik er ook conditioneel helemaal zal staan. Hopelijk ben ik al op mijn sterkst als we over twee weken de Champions League aanvatten tegen Galatasaray. Al zal ik donderdag ­tegen Australië (Wilmots verklapte al dat Defour aan de match zal beginnen, nvdr.) wel het volle pond geven, uiteraard. Ik wil me tonen.’

Van de liesblessure die de middenvelder zondag opliep tegen Club Brugge lijkt dan ook nog maar weinig sprake te zijn. ‘Defour traint morgen (vandaag, nvdr.) gewoon mee’, verzekert bondscoach Marc ­Wilmots. ‘Hij heeft slechts een contractuur.’

Wilmots: ‘Jordan Lukaku is optie voor de toekomst’

© rts

© iso

1 / 2

Romelu Lukaku en Eden Hazard werden door hun clubs op rust gesteld. Toby Alderweireld zat in Southampton om zijn ­uitleenbeurt door Atlético Madrid af te ronden. Kevin Mirallas en Steven Defour werden binnen verzorgd. Van de niet voor het WK opgeroepen spelers werkte Radja Nainggolan gisteren nog een wedstrijd af met Roma en ­arriveerde Guillaume Gillet te laat met het vliegtuig van Corsica om mee te trainen. Jelle Van Damme haakte zondag al af wegens kniepijn.

Over de afwezigen maakte de bondscoach zich niet al te druk. ‘Hazard had weer last van een oude blessure. Na een wedstrijd kan hij nog moeilijk stappen. Het zou niet slim zijn gek te doen voor een niet zo ­belangrijke wedstrijd tegen Australië. Lukaku speelde al twee wedstrijden met een inspuiting. Ze zijn er niet voor de match, maar zullen zaterdag op de Family Day in Oostende ­zeker aanwezig zijn.’

De vervangers Yannick Ferreira-Carasco (Monaco, donderdag 21 jaar), Thorgan Hazard (Mönchengladbach, 21) en Jordan Lukaku (KV Oostende, 20) kregen allemaal complimenten van de bondscoach.

‘Thorgan is goed bezig en hij kreeg in Duitsland een typische Duitse voorbereiding’, aldus Wilmots. ‘Telkens als hij inkomt, is hij goed. Ferreira-Carasco is ook op de goede weg. Hij is een flankspeler en heeft veel diepgang, veel snelheid. Dit is het juiste moment om iets te proberen. Ze kunnen de regels leren kennen. Als er veel geblesseerden zijn, kan dit van pas komen.’

‘Het profiel van Jordan Lukaku past bij ons. Hij is krachtig en dynamisch. Hij kan van op zijn linksachterpositie oprukken en is snel. Alleen zijn ­verdedigend positiespel niet zo goed. Ik heb daar al met hem over gepraat. Als hij blijft ­evolueren, is hij een optie voor de toekomst.’

De Rode Duivels trainen vandaag om 10.30 uur op het oefencentrum in Neerpede.

Lukaku en Carrasco trainen gretig mee

De Rode Duivels starten hun voorbereiding met twee nieuwe, jonge duivels: Yannick Ferreira Carrasco en Jordan Lukaku. Ze maakten allebei een heel enthousiaste en gretige indruk. Vooral Jordan Lukaku is onder de indruk. De jongere broer van Romelu, is één van de drie spelers uit de selectie die bij een Belgische ploeg speelt, en dan nog bij het kleine Oostende.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws