1 / 2

Per jaar 20 procent meer fietsverzekeringen

Mensen die een elektrische fiets kopen, nemen daar steeds vaker een verzekering tegen diefstal bij. Het aantal fietsverzekeringen dat marktleider Callant in Vlaanderen afsluit, stijgt elk jaar met twintig procent.

CWil

“Elke maand sluiten we vijfhonderd nieuwe fietsverzekeringen af, waarvan 65 procent voor elektrische fietsen”, zegt Filip Demyttenaere van Callant. De firma biedt verzekeringen aan tegen diefstal en geeft ook bijstand, zoals een platte band vervangen als u onderweg bent. De kostprijs voor die verzekering hangt af van het type fiets dat u heeft. Wie de verzekering neemt voor een elektrische fiets van 2000 euro, betaalt bijvoorbeeld 73 euro per jaar.

“De mensen die bij ons een verzekering nemen, hebben doorgaans fietsen die minstens 1500 euro hebben gekost”, zegt Demyttenaere. “Als uw fiets wordt gestolen, moet u bewijzen dat u de eigenaar bent van de fiets én dat u de diefstal hebt aangegeven bij de politie. Als uw fiets na een maand nog niet is teruggevonden, mag u op onze kosten een fiets van dezelfde kwaliteit kopen bij uw fietshandelaar.”

Lees het hele artikel in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.