© Photo News

Jos Verlooy uitgesloten op WK Jumping na val

Jos Verlooy, de eerste Belg die dinsdag op het WK Jumping in het Normandische Caen in actie kwam, is door een val uitgeschakeld. Hij is daardoor uitgesloten voor het individuele klassement maar mag wel verder aantreden voor de landenrangschikking. Hij kwam er zonder zware blessures van af, net als zijn 11-jarige ruin Domino.

vml

‘Uiteraard is dit heel erg voor Jos’, reageerde assistent-chef d’équipe Dirk Demeersman. ‘Je kan op geen slechtere manier een WK beginnen maar op het eind van de dag weten we pas hoe dramatisch dit is voor het landenklassement. Ik verwacht niet dat de ploegmaats zich hierdoor van slag gaan laten brengen. We moeten nu Jos een aantal uur de tijd geven om zijn ontgoocheling en woede een plaats te geven en vanavond moeten we hem duidelijk maken dat wij met zijn allen als een blok achter hem staan’, klonk het.

‘Het is geen enorm zwaar parcours maar wel een lang. Vooral de opeenvolging van muur, okser en sprong over de waterplas maakt dat de paarden op het einde vermoeid geraken en door hun beste krachten heen zijn. Mogelijk verklaart dat de hoge foutenlast bij de meeste combinaties.’

Verlooy verving in de Belgische jumpingploeg Jos Lansink. Diens paard Ensor de Litrange Lxii werd zondag niet voorgesteld op de keuring.

Meer sportnieuws