© BELGA

Nieuw: Koop eens een stukje van een bekende Belgische voetballer

Fans van het Belgische voetbal kunnen binnenkort een stukje kopen van zo’n 30 Belgische topvoetballers. Althans, een economisch stukje. De Portugese investeringsmaatschappij Venture FC strijkt namelijk neer in België.

mige

Venture FC is een van de vele investeringsbedrijven die een economisch belang neemt in internationaal geroemde voetballers. Wanneer er dan een goede transfer volgt, betekent dat meteen ook cashen. Maar Venture FC doet daarbij niet alleen beroep op eigen kapitaal, ze roepen ook fans op om mee te investeren. Zo willen ze investeringen in de voetbalwereld naar eigen zeggen toegankelijker maken. Een stukje Belgische voetballer kan je namelijk al bekomen vanaf 50 à 100 euro.

Heel wat omstaanders fronsen echter de wenkbrauwen en nemen de woorden ‘frauduleuze praktijken’ in de mond. Niets van aan beweert Venture FC. ‘We nemen niet meer dan 20% van de economische waarde van een speler over, anders zouden we geen investeerders zijn. We vinden ook dat er meer beperkingen en regels moeten komen voor investeringsfondsen in het voetbal. We zullen aan alle wetgeving voldoen en ook volledig transparant zijn. Wie wil investeren, moet zich aanmelden met een officieel identiteitsbewijs. De lijst van investeerders zal beschikbaar zijn voor FIFA’, aldus het fonds in Het Laatste Nieuws.

Wie Venture FC bij de Belgische voetballers heeft weten strikken is nog niet bekend.

Meer sportnieuws