© archiefbeeld

Advocaten sturen expliciet aan op vechtscheiding om kassa te laten rinkelen

Ook al moeten ze volgens de wetgeving er alles aan doen om een echtscheiding zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, dat wil niet zeggen dat advocaten zich daar ook aan houden. Uit een reportage van Telefacts blijkt namelijk dat steeds meer advocaten aansturen op een vechtscheiding, om er zelf beter van te worden.

mige

Wat blijkbaar vooral telt is de eigen kassa. Telefacts ging undercover en filmde met een verborgen camera hoe vijf Vlaamse advocaten er alles aan doen om hun eigen loon zo hoog mogelijk te laten oplopen, ook al betekent dat dat er een vechtscheiding aan te pas komt, waarbij de andere partij en de kinderen gekwetst achter blijven.

‘Je moet stukken beginnen verzamelen en een tactiek bepalen. Ga je voor de verrassingsaanval’, ‘We gaan ervan uit dat je niet overeenkomt: ze drinkt, ze gaat vreemd. Dat wordt een strijd’ en ‘Ik zou zoveel mogelijk loon versluizen. Haal het geld van je rekening, zorg dat er niets overblijft’ zijn maar enkele van de opgetekende citaten. Opmerkelijk, zeker wanneer je beseft dat de meeste mannen en vrouwen achteraf spijt hebben van hun aanpak, en niet opnieuw voor dergelijke agressieve handelswijze zouden kiezen.

Bent u zelf ook gescheiden en wilt u getuigen over hoeveel u dat gekost heeft en wat de invloed van de advocaat in kwestie was? Mail ons dan uw verhaal door. Vergeet zeker niet uw naam, woonplaats en telefoonnummer te vermelden, zodat wij contact met u kunnen opnemen.