© Chris VAN ROMPAEY

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Uitbaatster Hof van Beatrijs koopt De Fortuin

De gemeenteraad heeft maandagavond de verkoop van De Fortuin aan bvba Dekoinvest goedgekeurd. De Mechelse patrimoniumvennootschap betaalt de stad 450.206 euro.

Chris Van Rompaey

Dekoinvest wordt geleid door Ann Smets, die ook zaakvoerder is van feestzalen Hof van Beatrijs in Lier en van feestzaal Lerenveld in Lint. "Het is de bedoeling om nog voor de zomer de gelijkvloerse verdieping van De Fortuin opnieuw als restaurant-taverne te heropenen. Er kunnen ook kleinere feesten in georganiseerd worden. De tweede verdieping krijgt een woonfunctie. De Fortuin is tot ver buiten lier bekend als het restaurant met de boot. Op de plaats waar die lag, willen we een ponton leggen, zodat de stad Lier opnieuw een terras op het water krijgt", zegt Smets.

Voor Ann Smets is De Fortuin geen onbekende locatie. "Nee, dat klopt. In de jaren 80 heeft mijn broer Yves De Fortuin een tiental jaren als restaurant-taverne opengehouden en dat liep toen zeer goed. Aan het potentieel van dit pand als horecazaak hebben we dus geen seconde getwijfeld."

"Met de feestzalen van het Hof van Beatrijs, feestzaal Lerenveld in Lint, en volgend jaar de gerestaureerde Fortuin zijn wij in staat om aan onze steeds groeiende klantenkring mooie historische feestlocaties aan te bieden."

Foto's CVRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio