© Twitter

Zulte Waregem haalt Kameroener Overtoom en jeugdinternational Rosenthal

Zulte Waregem heeft een veelbelovende Belgische jeugdinternational uit Engeland weten te strikken. Het gaat om de 17-jarige Tom Rosenthal, de zoon van legendarisch Club Brugge-speler Ronny Rosenthal. Hij komt over van het Engelse Watford en tekent een contract voor twee jaar aan de Gaverbeek.

Wim Conings

Zulte Waregem heeft kort voor het sluiten van de transfermarkt nog twee spelers aan zijn selectie toegevoegd. De Kameroense aanvallende middenvelder Willie Overtoom tekende een contract voor één seizoen in het Regenboogstadion, de 17-jarige Belgische jeugdinternational Tom Rosenthal verbond zijn lot voor twee seizoenen aan dat van Essevee.

Overtoom, een 27-jarige aanvallende middenvelder die drie selecties voor de Kameroense natioanel elf telt, was transfervrij en speelde eerder onder andere voor de Nederlandse clubs Heracles en AZ.

'Ik heb met Glynor Plet samengespeeld bij Heracles, waar wij het goed konden vinden met elkaar op en naast het veld. Glynor was superenthousiast over Zulte Waregem, dus ik heb geen seconde getwijfeld. Via deze club wil ik me opnieuw in de nationale ploeg knokken en hun ambitie, jaarlijks meedoen voor Play-Off 1, mee waarmaken', meldde hij op de clubwebsite.

Ook jeugdinternational Tom Rosenthal trekt naar de Gaverbeek. De zoon van ex-Club Brugge-spits Ronny Rosenthal komt over van het Engelse Watford.

Eerder maandag nam Essevee afscheid van Ibrahima Conté (voor vier seizoenen naar Anderlecht) en Jens Naessens (voor drie seizoenen naar KV Mechelen) en versterkte het zich met Jesper Jörgensen. De Deense middenvelder komt over van Club Brugge en zette zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis.

MEER OVER SV Zulte Waregem

Meer voetbalnieuws