Goedele Liekens gaat seksuele opvoeding geven op Britse televisie

Foto: *

Goedele Liekens gaat seksuele opvoeding geven op Britse televisie

Print

De Britse televisiezender Channel 4 gaat Goedele Liekens inhuren om Britse schooljongeren een moderne seksuele opvoeding te bezorgen. Dat bericht de krant The Guardian zondag op zijn website.

Na een programma op het Nederlandse RTL4, zal Goedele Liekens ook te zien zijn op de Britse televisie. De seksuologe en ex-Miss België is volgens Liam Humphreys, hoofd factueel entertainment bij Channel 4, de geknipte persoon om de kennis van Britse schoolkinderen over seks bij te spijkeren.

Volgens Liekens wordt seksuele opvoeding in Britse scholen ‘hopeloos achterhaald’ behandeld, zo vertelt ze aan The Guardian . Het onderwerp moet ‘aangepast en begrijpelijk’ gebracht worden vanaf een jonge leeftijd, aldus de Vlaamse seksuologe. Het Verenigd Koninkrijk is volgens haar ‘te lang te preuts’ met seksuele opvoeding omgegaan.

De vernieuwende aanpak van Goedele Liekens zal vertaald worden in een nieuw programma Sex in Class op Channel 4. Daarin zal Liekens onder meer klassen en homes met schoolkinderen bezoeken en werken met 15- en 16-jarigen.

Nu in het nieuws