Heist verliest zwaar bij Virton

Foto: TOM GOYVAERTS / GMAX Agency

Heist verliest zwaar bij Virton

Print

Een onmondig Heist maakte weinig klaar bij zijn verste verplaatsing van het seizoen. Uitzicht opeen goed resultaat hadden de Heistenaren nauwelijks. Eén schamel punt uit de eerste vier wedstrijden is het resultaat.

Virton was aanvankelijk het meest aan de bal, zo schoot Lafon een verre knal naast en diezelfde Lafon mikte een laag schot in de armen van de doelman. Heist had Van Den Bergh, die enkele weken aan de kant stond met een blessure, in de basis gedropt. Ook doelman Vandenbossche nam zijn plaats onder de lat weer in. Ruiz startte op de bank. In het eerste kwart van de wedstrijd werden de bezoekers niet echt verontrust.

En toch. Kasri trapte een hoekschop en Vanderputte kopte in eigen doel. Webers versierde een kans door een vrijschop van Rymenants aan de tweede paal te missen. En opnieuw kwam Webers, deze keer met een kopbal, op aangeven van Rymenants dicht bij een treffer. Al bij al een flauwe eerste helft met schaarse hoogtepunten, toch een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze verscheen Ruiz in de aanval, hij verving Vanderputte. De 1-1 was bijna een feit, de beste Heistse kans kopte Vandermarliere naast op een center van Rymenants.

Toch liet Virton zich niet onbetuigd, een pegel van Lafon strandde op de vuisten van Vandenbossche. Dessoleil kopte een kwartier voor tijd de 2-0 binnen op een hoekschop van Kasri. En het werd nog erger. Een voorzet van Focki werd door Cornet laag binnengeknald.

VIRTON: Hurbain – Thiam, Blaise, Dessoleil, Antunes – Kasri, Menessou – Lafon, Molnar, Focki – Cornet.

HEIST: Vandenbossche – Van Den Broeck, Grant, Gillis, Van Den Bergh , Jacobs – Vanderputte, Van Praet - Vandermarliere, Rymenants – Webers.

SCHEIDSRECHTER: Ben Mesotten.

TOESCHOUWERS: 1000.

VERVANGINGEN: 46’ Ruiz voor Vanderputte, 66’ Molnar door Ngadrira, 76’ Kasri door Dupuis, 84’ Lafon door De Almeida, 84’ Van Den Bergh door Tambeur.

DOELPUNT: 27’ Vanderputte 1-0 (eigen doelpunt), 75’ Dessoleil 2-0, 78’ Cornet 3-0..

GELE KAART: Kasri.

RODE KAART: geen.

Meer voetbalnieuws