Oliver Twist in het spoor van Belle en Cinderella

Foto: GVA

Oliver Twist in het spoor van Belle en Cinderella

Print
Wilrijk - Na eerdere succesvolle opvoeringen van Cinderella en Beauty and the Beast brengt Toneel- en Musicalgezelschap BSO in september de familieklassieker Oliver! naar cc De Kern.

De musical Oliver! van Lionel Bart vertelt het verhaal van de dertienjarige weesjongen Oliver Twist. Voor zijn derde grote musicalproductie kan regisseur Manu Jacobs (22) een beroep doen op een cast van veertig volwassenen en evenveel kinderen. Het dertigkoppige Symfonisch Jeugdorkest van Edegem (SJOE) zorgt voor de live muzikale begeleiding. 

BSO staat voor ‘Bijzonder Sympathieke Onruststokers’. Het gezelschap werd in 2007 opgericht door Manu Jacobs, een toen 16-jarige leerling van het Sint-Ursula Instituut. Jacobs, die als kind zelf zijn eerste acteur- en zangprestaties leerde zetten op het podium van de Vlaamse Opera, was meteen door de microbe gebeten. 

Naast toneel is duivel-doet-al Manu Jacobs ook nog intensief met muziek bezig. Zo begeleidt hij verschillende koren op piano en is hij dirigent van het gemengd volwassenenkoor Amivoca uit Kontich.

Info: Oliver!, cc De Kern op 12, 13 (2x), 14 (2x), 19, 20 (2x) en 21 september i i www.toneelbso.net, www.ccdekern.be 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio