Plooien bij SOS2012 gladgestreken

Foto: PVL

Plooien bij SOS2012 gladgestreken

Print
Sint-Niklaas - Wouter Van Bellingen nam gisterenavond afscheid van de gemeenteraad omdat hij directeur wordt van het Minderhedenforum. Mia Mortier neemt zijn taak over.

Ex-schepen Van Bellingen woonde gisteren zijn laatste gemeenteraad bij. Over zijn opvolging is de afgelopen week heel wat te doen geweest omdat zijn opvolgster, Mia Mortier, volgens SOS2012 niets meer met de partij wilde te maken hebben. Maar wettelijk had zij als eerste opvolger recht op die plaats. Voorzitter Viv Van Dingenen benadrukte dat er binnen de partij een gentlemen’s agreement is dat de persoon met de meeste voorkeurstemmen Van Bellingen zou vervangen, en dan zou Mohamed Doudouh het zitje innemen. 

“Dat is wel een heel gekke redenering”, reageerde Mortier. “Als die overeenkomst inderdaad bestaat, waarom zetelt Viv Van Dingenen dan in de OCMW-raad en niet Mohamed Doudouh?” Uiteindelijk legde Mortier gisteravond de eed af en benadrukte zij dat ze wel degelijk zetelt als SOS2012-raadslid, zodat de partij een fractie blijft en niet gereduceerd werd tot een eenmanspartij. 

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio