Kinderen leren Nederlands in de stad

Foto: Sophie Pycke

Kinderen leren Nederlands in de stad

Print
Sint-Niklaas - Een veertigtal anderstalige kleuters hebben hun Nederlands geoefend tijdens een creatief taalbad. De begeleiders namen hen mee op uitstap in de stad, en vergemakkelijken zo hun overstap naar het eerste leerjaar.

Tijdens een speelse stage in de academies van de stad hebben een groep kleuters die het niet gewoon zijn om thuis Nederlands te spreken twee weken lang geoefend op hun talenkennis. Ze bouwden samen aan een Ark van Noach en bezochten de brandweer en het stedelijk museum. 

“Het is ondertussen de achtste keer dat de taalstage vanuit de stad wordt georganiseerd en ook dit jaar zien we de verrassend grote impact van die twee weken samen oefenen”, zegt Veerle De Loof van de dienst samenleving. 

“In de groep zitten bijvoorbeeld twee broertjes uit Syrië die slechts een paar weken in ons land zijn. Ze kunnen nu al kleuren benoemen of groenten aanwijzen. Zo’n jonge kinderen zijn als sponsen, ze pikken nieuwe dingen enorm snel op. En de beste manier om hen volledig in het Nederlands onder te dompelen, is hen mee te nemen naar buiten. Zo maken ze kennis met wat er reilt en zeilt in onze stad en leren ze zelfvertrouwen opbouwen. Spreken in publiek, in een taal die ze niet volledig machtig zijn, vraagt lef.” 

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Waas & Dender

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio