© Geert De Rycke

Huisartsen en therapeuten kleuren jong Mediteam

Boven restaurant Fleur de Lin ontwikkelt zich een heus medisch centrum. Vanaf 1 september start Mediteam Zele een vakoverschrijdende groepspraktijk met vier huisartsen, een diëtiste, een psychologe en een osteopate. Een verdieping hoger worden plannen gesmeed voor een tandartsenpraktijk.

JOP

Bedrijvencentrum De Spinnerij aan de Lokerenbaan in Zele wordt vanaf maandag 1 september versterkt met een medisch team. Dokter Ive Van Cauwenbergh vatte enkele maanden geleden het idee op om een nieuwe groepspraktijk op te richten. “Samen met dr. Philippe Eeckhout baat ik een artsenpraktijk uit, zij het op twee locaties”, zegt dr. Van Cauwenbergh. “Zele heeft enkele oude huisartsen. Dr. Verplancke stopt definitief op 1 september en dr. Walraet en dr. Paelinck hebben een gezegende leeftijd.”

De nieuwe locatie biedt enkele onmiskenbare voordelen. Het Mediteam kan beschikken over de ruime parking van Fleur de Lin. Bovendien is de praktijk toegankelijk met een lift en zijn alle gangen en deuren breed genoeg voor rolwagens. Huisdokters Elke De Breuck en Griele De Beule studeerden beiden pas in juli dit jaar af. Zij versterken en pompen jong bloed in de huisartsenpraktijk.

“Steeds meer jonge artsen kijken uit naar een groepspraktijk omdat ze naast hun werk ook nog een sociaal leven willen”, zegt dr. Van Cauwenbergh. “De praktijk is niet langer een onderdeel van de privéwoning. Wij willen ‘gaan werken’. Daarnaast biedt het comfort naar de patiënt toe. We zijn enkel gesloten in het weekend en op feestdagen.”

Info: www.mediteamzele.be

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Waas & Dender

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio