Cricketspeler opent buurtwinkel

Cricketspeler opent buurtwinkel

Print
Berlaar - Tussen de vele supermarkten die de gemeente telt, is nu ook nog de Berlaarse Buurtwinkel geopend. Achter de kassa staat de 29-jarige Angar Dildar. "Makkelijk is het niet om deze zaak te starten", klinkt het. Maar als vluchteling uit Afghanistan en cricketspeler op niveau stond hij al voor hetere vuren.

Berlaar is al langer bekend als de gemeente met één van de meeste grote supermarkten per inwoner. Lidl, Aldi, Carrefour Market en Delhaize vechten al om klanten. Van die laatste vestiging werd onlangs zelfs nog bekend dat ze met sluiting bedreigd zou zijn omdat de winkel onvoldoende rendabel zou zijn. Met al dat groot geweld wil Angar Dildar de strijd aangaan met zijn Berlaarse Buurtwinkel.

"Ik weet dat er veel buurtwinkels toe gegaan zijn of aan sluiten denken. Maar het is al lang mijn droom om zelf een eigen winkel te hebben. Ik heb contacten gelegd in Geel en Bornem om een nachtwinkel te openen, maar in beide gemeenten is het uiteindelijk niet doorgegaan. Toen ben ik op dit pand van de voormalige optiek Sansen gebotst. Ik heb de stap gewaagd en ben met een winkel begonnen, al is het hier een dagwinkel. Door mijn prijzen laag te houden hoop ik dat de mensen ontdekken dat ze goede zaken kunnen doen. Ik haal mijn groenten en fruit rechtstreeks bij de veiling in Sint-Katelijne-Waver", vertelt Dildar.

De 29-jarige opende zijn zaak nog maar pas en de start was nog heel kalm. "Ik ging er van uit dat er in Berlaar veel passage was. Maar de mensen durven nog niet zo goed binnenstappen. Er is nog maar weinig volk geweest. Ik heb mijn hart en ziel in deze winkel gestoken en hoop dat dat nog zal veranderen."

Buiten zijn hart en ziel stak Angar ook al zijn spaarcenten in de zaak. "Ik heb altijd studentenjobs en dergelijke gedaan. Al dat geld heb ik nu in deze winkel geïnvesteerd. Ik wil hier een mooie zaak opbouwen zodat ik kan trouwen met mijn Afghaanse verloofde. Hopelijk lukt het", klinkt het.

Angar werkt zes dagen op zeven van 8 tot 20u. "En op de zevende dag doe ik de aankopen voor de winkel. Toch probeer ik nog tijd vrij te maken voor het cricket. Ik speel namelijk in de nationale ploeg van België. Ik steek veel tijd in de sport en heb zelfs een eigen ploeg opgestart", klinkt het.

Angar Dildar is nu vijftien jaar in ons land. "Als veertienjarige ben ik met mijn ouders moeten vluchten om politieke redenen in Afghanistan. Via Vilvoorde, Gent en Wilrijk ben ik nu in Berlaar aanbeland. Ik heb in mijn jeugd heel wat meegemaakt, dus ik word niet snel zenuwachtig. Ik geloof dat er genoeg mensen zijn die een buurtwinkel de moeite waard vinden."

Foto Joren De Weerdt

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio