De onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars

Maggie De Block heeft altijd haar poederdoosje bij de hand en Alexander De Croo springt kwistig om met aftershave. Foto: Belga

De onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars

Print
Deze week lekte uit dat N-VA een lijstje bijhoudt met de kleine kantjes van hun Franstalige tafelgenoten. We weten nu dat Charles Michel verlekkerd is op garnaalkroketten en dat Olivier Chastel Vlaamse Koehonden kweekt. Maar ook de Vlaamse onderhandelaars hebben hun onbekende kantjes.

Jan Jambon (N-VA) houdt van opera en zijn lievelingseten is geen Vlaamse kost, maar Thais. Bart De Wever weet intussen alles over gezond eten en drinkt geen alcohol. Dat zal zijn fenomenaal geheugen goed doen, want De Wever noteert nauwelijks tijdens marathononderhandelingen maar onthoudt wel feilloos wie wat wanneer gezegd heeft.

Dat Kris Peeters (CD&V) graag verschillende sporten beoefent, is geweten. Paardrijden doet hij op zijn eigen paard, met de Duitse naam Feuer. Ook een eigen motor moet hem de nodige adrenaline bezorgen. Wouter Beke draagt een stappenteller aan zijn pols die verbonden is met zijn smartphone, zo weet hij elke avond hoeveel stappen hij nog moet tellen om fit te blijven. Pieter De Crem houdt dan weer zijn conditie op peil met inline-skates.

Gwendolyn Rutten (Open VLD) drinkt graag zelfgemaakte smoothies en schreef ooit een poëziebundel. Maggie De Block heeft altijd haar poederdoosje bij de hand en gebruikt dat verschillende keren per dag. Alexander De Croo durft dan weer kwistig om te springen met zijn aftershave, overdreven volgens sommigen in zijn omgeving.

Lees meer over de onbekende kantjes van de Vlaamse onderhandelaars in Het Nieuwsblad van zaterdag 30 augustus.

 

 

MEEST RECENT