Bondsparket vangt in beperkt hoger beroep bot tegen onontvankelijkheid reviewteam

Print

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wilde vrijdag door de Geschillencommissie Hoger Beroep laten sleutelen aan het besluit van de Geschillencommissie van dinsdag - over de onontvankelijkheid van vervolgingen door de reviewcommissie - maar ving daarvoor bot.

Het Bondsparket ging vrijdag niet in beroep tegen de inhoud van de uitspraak, waarin AA Gent-speler Renato Neto en Cercle Brugge-speler Ismaïla N’Diaye vrijgesproken werden wegens onontvankelijkheid van de vervolging door het reviewteam, maar wel tegen de vorm ervan. “Beperkt hoger beroep”, heet zoiets. Het Bondsparket heeft namelijk enkel een probleem met het tweede deel van de uitspraak, dat het artikel 277 van het Bondsreglement in vraag stelt. Volgens de procureur moest daarover geen uitspraak gedaan worden omdat het eerste deel, waarin de ongeldige samenstelling van het reviewteam aangehaald wordt, had moeten volstaan. Het Bondsparket vreest dat het door deze ‘onnodig uitgebreide’ uitspraak in de toekomst artikel 277 van het bondsreglement niet meer zal kunnen gebruiken.

Neto en N’Diaye waren opnieuw opgeroepen, maar riskeerden geen schorsing en bleven thuis. Advocaat Johnny Maesschalck, die de twee vertegenwoordigde, was wel aanwezig. Hij vond dat het Bondsparket ‘geen voorwerp van beroep had’, en wilde dus vermijden dat het tweede luik van de beslissing van de Geschillencommissie ongedaan zou worden gemaakt.

Die redenering werd gevolgd door de Geschillencommissie Hoger Beroep. ‘Dit beroep is beperkt tot de tweede door de Geschillencommissie in aanmerking genomen onontvankelijkheidsgrond (artikel nr 277 van het Bondsreglement) en vertoont dus geen belang’, klinkt het in het besluit van de beroepscommissie.

Meer voetbalnieuws