© lavoixdunord.fr

Gigantische spin zorgt voor paniek in Wallonië

Paniek in het zuiden van ons land. Verschillende lezers van nieuwssites sturen foto’s in van grote spinnen, die erg lijken op een gigantische spin die eerder deze week werd gesignaleerd in Noord-Frankrijk.

jva

In het centrum van Calais ontdekte een winkelier dinsdag een erg grote spin in een hoek van zijn magazijn. De man was zo overdonderd dat hij de brandweer liet komen om de indringer te verwijderen.

De foto werd heel snel verspreid op Franstalige nieuwssites en de paniek lijkt nu ook overgewaaid naar Wallonië. Een lezer van Cuesmes, deelgemeente van Mons, mailde een foto van een gelijkaardige spin naar de redactie van www.sudinfo.be en prompt volgden heel wat foto’s van andere grote spinnen in Waalse kelders of badkamers

Maar specialisten stellen dat de spin, die behoort tot familie van de Tegenaria, vaak voorkomt in onze regio en absoluut geen gevaarlijke spin is. De poten zijn in verhouding erg groot, maar de spin verschilt verder niet veel van een gewone huisspin die uit zichzelf ook nooit zal aanvallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER