© foto Marc Van hecke

Knappe zege voor Dylan Teuns in Ronde van de Toekomst

Dylan Teuns heeft donderdag de vijfde etappe van de Ronde van de Toekomst op zijn palmares geschreven. De stagiair bij BMC arriveerde na 101,6 km solo op Les Carroz d’Arraches. De Rus Alexander Foliforov finishte acht seconden later, de Noor Odd Christian Eiking werd derde.

vml

Donderdag stond de eerste bergetappe op het programma. De finish lag op de top van Les Carroz d’Arraches, een klim van tweede categorie van 13,8 km aan een stijgingspercentage van 3,6 gemiddeld.

Na een snelle start slaagde pas na 58 km een groepje van tien renners er in zich af te scheiden van het peloton. Floris De Tier maakte deel uit van die kopgroep. De voorsprong van de tien bleef beperkt en op de slotklim werden ze één na één bijgehaald.

Het regende aanvallen op die slotklim, maar niemand bleef voorop. Iets voor de vod van 1 km ging Teuns er vandoor en hij hield stand tot aan de finish. Het peloton, nog zo’n 16 renners rijk, finishte acht seconden later.

Teuns, die deel uitmaakte van het opleidingsteam van BMC en het voorbije jaar koerste onder de vleugels van Rik Verbrugghe, maakte op 1 augustus de overstap naar het profteam van BMC waar hij als stagiair aan de slag is. Twee weken geleden nog trok hij met het BMC Racing Team naar de Ronde van Utah en werd hij er beste jongere in het klassement.

Angel Miguel Lopez blijft leider in het klassement. Eerste Belg is Louis Vervaeke op 56 seconden.

Meer sportnieuws