© YVES VREBOS

Drie leden zelfde gezin in finale modellenverkiezing

An Swaegers (39), haar zoon Joshua Goudket (12) en stiefdochter Kendra De Temmerman (13) zitten in de finale van de verkiezing Jamzz Fashion Model. Het spreekt hen aan dat de wedstrijd niet op zoek gaat naar perfectie, maar naar de modale man en vrouw.

YVES VREBOS

Jamzz Fashion Model is een gloednieuwe modellenverkiezing die in het leven geroepen is door het merk Jamzz Fashion, de Russische en in Spanje verblijvende ontwerpers van exclusieve bruids- en avondkleding en van casual kleding voor dames, heren en kinderen. De verkiezing wordt georganiseerd binnen een strategie om door te breken op de kledingmarkten, te beginnen in België en Nederland.

Daarom richt de wedstrijd Jamzz Fashion Model zich tot dames, heren en kinderen van beide landen. Alle maten, lengtes en leeftijden van 6 tot 75 jaar komen in aanmerking.

“Dat is net wat mij als volslanke vrouw in deze verkiezing aanspreekt”, steekt An Swaegers van wal. “Onze samenleving schrijft volslanke mensen af, terwijl wij niet moeten onderdoen. Jamzz Fashion richt zich bovendien tot de vrouw, de man én het kind in de straat. Voor de straat. Voor de competitie worden de deelnemers ingedeeld naargelang van leeftijd en maat. Ik vind het super dat zo’n verkiezing mogelijk is. Tenslotte is iedereen mooi.”

Dat is de boodschap die An Swaegers met haar deelname wereldkundig wil maken. Ze moest niet eens moeite doen om haar zoon Joshua en stiefdochter Kendra tot deelname aan dezelfde wedstrijd te overtuigen. “Ik werd niet verplicht om deel te nemen”, maakt Joshua duidelijk. “Ik sta wel graag op het podium. Daarom nam ik ook al deel aan een muziekwedstrijd. Ik vind mode geen zaak alleen voor meisjes. Ook jongens moeten op een catwalk kunnen staan. Dat wil ik met mijn deelname bewijzen. Tot nu toe heb ik er nog geen spijt van.”

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Waas & Dender

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio