© Saskia Van Gestel

Nieuw leven voor Artis-Historia

Philip Gielkens (41) van uitgeverij Concrea wil de Artis-Historia-hype van vroeger opnieuw lanceren en daarvoor bezoekt hij momenteel verschillende verzamelaars. Dinsdagavond was hij te gast bij de grootste verzamelaar van het land, Aloïs van Gestel (64).

VGD

Toen Philip Gielkens in mei bekend maakte dat hij het concept van Artis-Historia-punten op verpakkingen die je kan inruilen voor kleefprenten voor educatieve boeken - nieuw leven wou inblazen, raasde er meteen een mediastorm over het land. De facebookpagina over Artis- Historia verzamelde al bijna 10.000 likes en Philip Gielkens zat de voorbije maanden niet stil. Hij bezocht verschillende verzamelaars om een beter beeld te krijgen over het vroegere concept van Artis-Historia.

“Op 26 september verschijnt het eerste Artis-Historia magazine”, zegt Philip Gielkens. “Het wordt 160 pagina’s dik en kost amper 4,90 euro. Om nog wat ideeën op te doen, vroeg ik enkele verzamelaars of ik in hun collectie mocht snuisteren.”

Zo belandde Philip dinsdagavond bij de grootste Artis-Historia verzamelaar van het land, Aloïs Van Gestel uit Dessel. “De collectie van Aloïs is indrukwekkend”, zegt Philip. “De oude revues, de gadgets, de retro reclamefolders enzoverder hebben een indruk nagelaten”, zegt Philip.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio