© SOPHIE PYCKE

Stad verzuipt nog steeds ondanks rioleringswerken

In een aantal centrumstraten gaat hevige regen gepaard met zware wateroverlast. Volgens gemeenteraadslid Kris Van der Coelden moet het schepencollege inspelen op die nieuwe nood, en er budget voor vrijmaken.

SOPHIE PYCKE

Een buitenproportionele wolkbreuk zette in 1995 de spreekwoordelijke helft van Sint-Niklaas onder water. Wat volgde was een doorgedreven investeringsprogramma dat de waterhuishouding in de stadskern op een efficiënte manier liet werken. Straten die traditioneel onder water kwamen te staan, zoals de Nieuwstraat, Veldstraat of Vijfstraten, blijven sindsdien gevrijwaard van wateroverlast.Maar het teveel aan regenwater lijkt zich verplaatst te hebben naar andere straten, zoals Tereken, ‘t Brugsken en ‘t Hertjen.

“Wijken die deze zomer al een paar keer onder water hebben gestaan”, zegt sp.a-gemeenteraadslid Kris Van der Coelden. “De riolering onder Tereken is bijvoorbeeld tot op de draad versleten. Er wordt veel geld uitgetrokken voor riolering, maar dan hoofdzakelijk voor het zuiveren van afvalwater. En kern van de zaak is nu het tegengaan van wateroverlast. Mij lijkt het niet meer dan logisch dat het schepencollege budget vrijmaakt of verschuift om die nieuwe noden aan te pakken. Als Sint-Niklaas echt van plan is een klimaatbestendige stad te worden, is ook dit een essentieel onderdeel van die evolutie.”

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Waas & Dender

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio