© KOEN DE BEUCKELEER

© KOEN DE BEUCKELEER

© KOEN DE BEUCKELEER

1 / 3

Graffitikunstenaar kleurt park Meihof

In het Edegemse Meihof doken de voorbije zomer enkele opvallend grote graffitikunstwerken op. Dat is het werk van de Edegemse kunstenaar Bart Boudewijns.

KOEN DE BEUCKELEER

De voorbije weekends leefde de Edegemse graffitikunstenaar Bart Boudewijns (artiestennaam SMOK) zich uit op enkele houten chalets in het park Meihof. “De enige voorwaarde die vanuit de gemeente werd opgelegd, was om rekening te houden met het kindvriendelijke karakter van het park”, zegt Bart. “Ik heb al wel eens de neiging om donkere kleuren te gebruiken, maar koos hier bewust voor lichte, opvallende tinten.”

Gelet op de natuurlijke omgeving vond Boudewijns het gepast om met afbeeldingen van dieren te werken. Zo doken de voorbije weken onder meer een uil, een egel, een vos en een roodborstje op in het Meihof. Goed voor meer dan 80 vierkante meter graffitikunst. “Op één van de acht vlakken kon ik het niet laten om ook een menselijk gelaat te tekenen”, zegt de kunstenaar. “Laten we zeggen dat die man de toezichter van het dierenpark is.”

De 41-jarige kunstenaar is met dit werk niet aan zijn proefstuk toe. Al sinds zijn jeugdjaren is Boudewijns bezig met graffiti, maar een twaalftal jaar geleden hield hij het tijdelijk voor bekeken. “Twee jaar geleden werd ik overtuigd om nog eens deel te nemen aan een werk in de Antwerpse Luchtbalwijk, en daar kreeg ik het virus weer helemaal te pakken.”

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio