Planetenwijk vreest toevloed van wagens

Zeer tegen de zin van een twintigtal buurtbewoners uit de zogenaamde 'planetenwijk', heeft de meerderheid op de raad beslist dat een nieuwe verkaveling aansluit op de bestaande straten in deze wijk.

jan boey

Nadat tot tweemaal toe de voorzitter van de gemeenteraad Eddy Moens de aanwezige bewoners van de 'planetenwijk' uitlegde dat ze in de raad zich niet verbaal mochten bemoeien, gaven de zowat twintig toehoorders van deze wijk na elke tussenkomst van de oppositie luid applaus. Dat kon uiteindelijk niet verhinderen dat de meerderheid het dossier van deze verkaveling 'Bezelaervelden' goedkeurde. De buurtbewoners van de Uranusstraat, Marsstraat en Mercuriusstraat kunnen zich vinden in deze verkaveling als ze zou uitgevoerd zijn zoals destijds, toen ze er bouwden, aan hen was beloofd.

"Wij wonen residentieel. De kavels zijn minstens 700 m². Wij hebben daar veel geld voor neergeteld en in onze woningen zwaar geïnvesteerd. Als zoals was beloofd die lijn wordt doorgetrokken, zouden er zo'n veertien kavels op de nieuwe verkaveling bijkomen naast de bestaande 46 nu. Daar kunnen we mee leven en dat geeft ook niet zoveel in extra verkeer", zeggen de buurtbewoners. De realiteit is dat de nieuwe verkaveling zo'n 48 tot 50 kavels bevat en aansluit op de bestaande straten van de planetenwijk: Uraniusstraat, Mercuriusstraat en Marsstraat. Die laatste sluit aan op de Venusstraat naar de Mechelsesteenweg. Dat is de enige in en uitgang van deze wijk. Jan BOEYLees vandaag het hele verhaal in Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio