© Joren De Weerdt

Stationscafé vindt oude grandeur terug

Het Centraal Station is onlangs uitgeroepen tot mooiste treinstation ter wereld. De vernieuwde bistro op de eerste verdieping zal daar ook aan bijdragen. De zaak opent op 12 september opnieuw haar deuren in art deco-stijl.

MARGO TILBORGHS

Uitbaters van dit prestigeproject zijn vader en zoon Jos en Mike Van de Vyver. Zij baten in Essen De Bosrust uit, een taverne-restaurant met speeltuin, minigolf en maisdoolhof. “In De Bosrust is het vooral druk tijdens de zomermaanden”, zegt Mike Van de Vyver. “Daarom was er nog tijd voor een tweede zaak. Samen met brouwerij Corsendonk zijn we ervan overtuigd dat we dit stationscafé ook tot een succes zullen maken.”

“Het wordt het mooiste horecaproject dat we tot nu toe hebben gerealiseerd”, zegt Jef Keersmaekers van Brouwerij Corsendonk. “Het Centraal Station behoort tot de mooiste stations van de wereld en daarom verdient het gebouw een mooi, stijlvol en glamoureus café. We willen de gloriedagen van weleer laten herleven.” De brasserie bevindt zich op de eerste stationsverdieping aan de rechterkant.

“Vroeger was dit een wachtruimte voor eerste klasse- reizigers”, zegt Jos Van de Vyver. “Aan de linkerkant bevond zich de tweede klassewachtruimte.” Die ruimte is nu omgevormd tot zaal voor het NMBS-personeel.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- Editie Stad

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio