© Bert Hulselmans

Zes kandidaten voor job van bouwmeester

Nog zes kandidaten zitten in de laatste fase voor de job als stadsbouwmeester. Schepen Rob Van de Velde (N-VA) benadrukt dat de stadsbouwmeester in alle onafhankelijkheid kan werken.

SVW

Na het ontslag van Kristiaan Borret zoekt de stad Antwerpen een nieuwe stadsbouwmeester. Een veertigtal kandidaten uit binnen- en buitenland vroeg informatie op. De zoektocht zit in de laatste fase. Er blijven nog zes kandidaten over. De screening gebeurt door een jury.

“In januari duiden we dan de nieuwe stadsbouwmeester aan”, zegt Rob Van de Velde (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling. “Hij zal als zelfstandige aan de slag gaan, en dit in alle onafhankelijkheid. Het zou niet slecht zijn dat het iemand uit het buitenland is, die met een frisse blik naar Antwerpen kijkt.”

“Hij zal zich trouwens niet meer bezighouden met individuele dossiers. Architecten weten echt wel waar ze mee bezig zijn. De stadsbouwmeester moet een visie ontwikkelen op Antwerpen, de verdichting en de relatie tussen de stad en de randgemeenten. Bij beeldbepalende projecten zullen we natuurlijk om zijn advies vragen. Als stadsbestuur kijken we dan of de individuele projecten passen binnen de ruimere visie die de stadsbouwmeester ontwikkelde.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio