© WF

Nieuw Antwerps bier klaar om uit de tapkraan te stromen

Na onder meer het Bolleke en Seefbier is Antwerpen vandaag een nieuw bier rijker: ‘Wapper Sezan’. Het recept van het nieuwe brouwsel werd ontwikkeld door bierliefhebbers Tinka, Guy, Hans en Pieter in hun keuken.

IWAN PAS

De vier dertigers zijn al sinds 2009 bezig met bier brouwen. Dat doen ze in de keuken van Tinka en Pieter in Antwerpen-Noord. “We zijn alle vier liefhebbers van goed bier”, zeggen ze. “Hier in de keuken zijn we destijds begonnen met onze eerste brouwsels.”

Na vijf jaar van proeven, laten proeven en de smaak op punt stellen zijn ze uiteindelijk gekomen tot hun ‘Sezan’. “Het was een heel proces. Tussen het samenstellen van de smaak, het brouwen en het uiteindelijk resultaat ligt makkelijk anderhalve maand. Je weet nooit meteen wat het eindresultaat zal zijn. Het is blijven proberen, proeven, bijstellen en vooral volhouden.”

Veel thuisbrouwerijen - toch een beetje een hype - houden het inderdaad na een tijdje voor bekeken en het aangekocht materiaal verdwijnt in garage of kelder. De vier dertigers gingen met liefde voor het bier door en kunnen vandaag een brouwsel voorstellen waar ze volledig achter staan. “Uiteraard hebben we ons eigen biertje ook door andere mensen laten proeven. Met veel positieve reacties. Vanavond presenteren we het in de pop-upbar Bar Attak tegenover de Willibrorduskerk in de Kerkstraat.”

Info: www. facebook.com/wapper

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio