© Patrick De Roo

Sociale woonblokken Expo-wijk met vertraging gerenoveerd

De bewoners van de sociale woonblokken in de Deurnese Expowijk maken zich grote zorgen. Hun woningen zullen volledig gerenoveerd worden. Dan moeten ze verhuizen. Maar hoe en wanneer, dat is hen allesbehalve duidelijk.

Eef Janssen

De appartementen in de sociale woonblokken van de Pieter de Ridderstraat, Louis Wanbecqstraat en Frank Craeybeckxlaan worden gerenoveerd. De oude gebouwen zijn ondertussen in zo’n slechte staat dat ze volledig worden afgebroken. Ze worden vervangen door nieuwbouw.

De huurders vragen zich af wat er met hen gaat gebeuren. “Vorig jaar was er een vergadering. Daar werd gezegd dat ze opnieuw contact met ons zouden opnemen en dat we begin 2015 uit onze appartementen zouden moeten. Nu horen we via via dat het uitgesteld is, maar we zijn daar nooit officieel van op de hoogte gebracht”, zegt een bewoonster.

Net als de andere mensen waarmee we praatten, wil ze niet met naam en foto in de krant. Ze vrezen een beetje dat huisvestingsmaatschappij Woonhaven hen dat kwalijk zou nemen. “We staan sowieso ook niet positief tegenover de verbouwingen”, zegt een ander.

“We willen hier in de toekomst graag blijven wonen. Hier is inderdaad geen lift, maar de appartementen zijn niet hoog en we zijn het zo gewend. In een nieuwer appartement zullen we ook meer huur moeten betalen voor de extra luxe. Mijn dochter heeft een huis dicht bij mijn flat gekocht. Nu gedwongen moeten verhuizen is dan ook niet leuk. We mogen opgeven in welke buurt we willen gaan wonen, maar té veel mensen willen naar een appartement op de Turnhoutsebaan.”

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio