© GVA

Bar Paniek moet vroeger opkramen

Bar Paniek, de ecologische en artistieke bar op een ponton bij het MAS, moet zondag vroegtijdig de deuren sluiten. Officieel wegens stabiliteitsproblemen, maar volgens de initiatiefnemers speelden er andere belangen.

KOEN DE BEUCKELAER / SACHA VAN WIELE

In het Bonapartedok achter het MAS mochten de artistieke vrijbuiters van Time Circus zich twee jaar lang uitleven op een havenkraan. Bij goed weer trok Bar Paniek enorm veel volk dankzij het grote en groene terras, maar het ecologische en artistieke project stuitte ook op heel wat tegenkanting.

“We hoorden al snel dat bepaalde mensen er niet mee waren opgezet dat hun zicht op het MAS werd gehinderd”, zegt initiatiefnemer Bram Soli van Time Circus. “Volgens sommigen nam onze kraan zelfs een streepje zonlicht van hun terras weg.”

Normaal zou de bar aan het MAS nog tot eind september open blijven, en zou het project tegen eind oktober worden opgeruimd. “Maar blijkbaar zijn die laatste dagen ons niet gegund”, zegt Soli. “Om dat te compenseren, willen we de komende dagen tot zondag 24 uur lang openblijven.” Na zondag wil het collectief graag een soortgelijk initiatief opstarten in Antwerpen. “Daarvoor denken we onder meer aan de site op Petroleum-Zuid.”

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen- editie Stad

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio