© Patrick Hattori

Mechelse partners zorgen mee voor muziek op Maanrock

Na een jaar te zijn weggeweest, wordt Maanrock niet alleen grootser, maar ook Mechelser dan ooit. Dat is mede te danken aan de inzet van een aantal Mechelse partners die in de binnenstad voor een uitgebreide programmatie zorgen.

Kristof Van Rompaey

Café Malvine

Het Heffense cultuurcafé Malvine mag vrijdag zorgen voor het programma op het Apart Podium aan de Lindepoort. “We willen zoveel mogelijk kwaliteit brengen op zes uur tijd”, klinkt het bij Ward Bosmans. “Verder kregen we ook de vrije hand in de inrichting van het plein aan De Lindepoort. We gingen voor een zo gezellig mogelijke aankleding, om de sfeer van Café Malvine zo goed mogelijk naar de binnenstad te halen.”

Moonshack

Zaterdag is het de beurt aan Moonshack, een initiatief dat ontstond bij vijf muziekminnende Maneblussers, om het Apart Podium van artiesten te voorzien. “We willen een plaats geven aan muziekgenres die vaak wat minder aandacht krijgen”, vertelt Kim Verschueren. “We begeven ons in minder poppy middens, en programmeren onder andere blues, reggae, ska en afrobeat. De genres zijn heel populair bij veel muziekliefhebbers, maar worden vaak vergeten op grotere mainstream podia.”

Casco Phil

Op het Klassiek Podium, in de binnentuin van het museum Hof Van Busleyden, neemt Casco Phil zaterdag dan weer de programmatie voor zijn rekening. “Vanaf 11u plannen we een open repetitie”, geeft algemeen directeur Veerle Simoens mee. “Vervolgens brengt ons blazersoctet een verfrissend programma waarin Mozarts Weense klassiek en de zwoele Argentijnse tango van Piazolla elkaar ontmoeten. Voor kinderen tussen zes en twaalf organiseren we daarna onze Interactieve workshop, Café Klassiek. Om 18u beginnen we met ons groot slotconcert, Tussen Wenen en Parijs, met voltallige bezetting. Voor het concert, vinden er in de binnenstad ondertussen nog een aantal kleine concertjes plaats op onverwachte locaties. Mest, de organisatie die leegstand in de stad wil tegengaan, heeft ons geholpen om geschikte, panden te vinden.”

Club Kamikaze

Tot slot zullen de vrijwilligers van Club Kamikaze op zondag de artiesten leveren op het Apart Podium “We zorgen voor een programmatie die past bij onze club”, legt bestuurlid Stef Winkeleer uit. “Onze werking wordt geregeld door jongeren, voor jongeren en dat willen we ook op Maanrock duidelijk laten blijken. Mogelijk biedt het ons ook de kans om nieuwe jeugd bij onze werking te betrekken. In de club proberen we ook altijd beginnende, Mechelse artiesten samen te programmeren met een iets grotere publiektrekker, zodat zij aan naambekendheid kunnen winnen.”www.maanrock.be, www.dezomerisvanmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio