Hoorzitting over mogelijke bouw windmolens zorgt voor beroering

Hoorzitting over mogelijke bouw windmolens zorgt voor beroering

Print
Rumst - De raadzaal van het gemeentehuis was net voldoende groot om alle geïnteresseerden een zitje te geven voor de hoorzitting over de mogelijke bouw van een windmolenpark aan de E19 in Reet (Rumst). De sprekers van W-Kracht konden hen met hun argumenten niet echt overtuigen.

De Rumstse burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V) trad op als moderator. Ze gaf milieuambtenaar Fried Happaerts als eerste het woord. Na zijn gedetailleerde uitleg over de aanvraag was het de beurt aan Stefan Deweerdt en Jeroen Lowette van W-Kracht.

Zij gaven tekst, beeld en uitleg bij wat ze naast een ecologische en economische ook een veilige oplossing noemden om elektriciteit te genereren.
Na hun uitleg mochten de aanwezigen vragen stellen. Marc Wouters wees als eerste de verantwoordelijken van W-Kracht op een enkele fouten in hun dossier. "Een aantal huizen, onder andere het mijne, en een bedrijvenunit in de buurt ontbreekt in jullie studie. Dit is onvolledig en dus onjuist werk."

De burgemeester moest meermaals de aanwezigen om stilte vragen omdat ze geregeld tijdens de antwoorden op de vragen hun ongenoegen lieten blijken en tussenbeide kwamen. De scherpste vragen werden ook herhaaldelijk met luid applaus ondersteund.

Dat was ondermeer het geval toen vragen werden gesteld naar de verloning voor eigenaars van terreinen waarop de molens zouden worden geplaatst. Het was ruim na tien uur toen burgemeester Weckhuysen de hoorzitting afsloot.
Jef Wijckmans

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio