Samuel Eto’o is niet langer een ‘Ontembare Leeuw’

Foto: AFP

Samuel Eto’o is niet langer een ‘Ontembare Leeuw’

Print

Les Lions Indomptables, de nationale voetbalploeg van Kameroen, moeten verder zonder sterspeler Samuel Eto’o. De spits, die eerder deze week tekende voor de Engelse club Everton, zet een punt achter zijn interlandcarrière. Dat bevestigt Eto’o woensdagavond op Twitter.

‘Ik wil jullie langs deze weg op de hoogte brengen van het feit dat ik een punt zet achter mijn internationale carrière’, schrijft de Kameroense spits. ’Ik wil heel Afrika bedanken, en ook mijn fans voor hun liefde.’

Samuel Eto’o, intussen al 33 jaar oud, is een begrip in de internationale voetbalwereld. Met 120 wedstrijden voor Mallorca, 145 voor FC Barcelona, 67 voor Inter Milaan en 21 voor Chelsea FC is hij een brok ervaring, die ook Kameroen in het verleden naar heel wat zeges leidde. De voorbije jaren boterde het echter niet meer zo in de Kameroense nationale ploeg. Zo werd hij in 2011 voor vijftien wedstrijden geschorst door zijn eigen voetbalfederatie, omdat hij de ploeg zou aangezet hebben tot een staking. Uiteindelijk miste hij slechts vier wedstrijden, maar tussen de nationale ploeg en Eto’o kwam het nadien nooit meer écht goed.

Eto’o was met zijn land actief op vier WK’s (1998, 2002, 2010 en 2014). Samen met zijn landgenoten Jacques Songo’o en Rigobert Song is hij de enige Afrikaanse voetballer die op vier wereldbekers present kon tekenen. Op het WK ‘98 in Frankrijk was hij de jongste speler, toen hij op 17-jarige leeftijd mocht invallen in de met 3-0 verloren groepswedstrijd tegen Italië.

MEER VOETBALNIEUWS