Meer nieuwe studenten aan grootste Antwerpse hogescholen

Foto: Patrick Hattori

Meer nieuwe studenten aan grootste Antwerpse hogescholen

Print
Turnhout / Geel / Antwerpen / Mechelen -

Aan de Antwerpse hogescholen AP (Associatie Antwerpen) en Thomas More (Associatie KU Leuven) zijn tot nu toe al 10 procent meer nieuwe studenten ingeschreven dan op hetzelfde moment vorig jaar, zo is woensdag vernomen bij een rondvraag. Ook aan de Karel de Grote-Hogeschool (Associatie Antwerpen) is het aantal nieuwe studenten voorlopig met 7 procent toegenomen, al zijn daar wel 3 procent minder generatiestudenten.

Bij Thomas More, met onder meer campussen in Antwerpen, Geel, Mechelen en Turnhout, zijn er momenteel 2.950 nieuwe studenten. Vooral de gezondheidszorgopleidingen doen het goed, naast de technisch-wetenschappelijke STEM-opleidingen (Science, Technology, Engineering and Mathematics), managementrichtingen, communicatie en journalistiek. De hogeschool dankt het voorlopige succes aan de toegenomen bekendheid, twee jaar na de fusie tussen Lessius en de KH Kempen, en aan het feit dat prioritair is ingezet op de aantrekkelijkheid van de (stads)campussen door middel van nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Ook aan de AP Hogeschool, met vooralsnog 1.600 nieuwe studenten, doen zorgopleidingen zoals vroedkunde en sociaal werk het goed, net als de verschillende lerarenopleidingen en zogenaamde flex-trajecten die een combinatie van werken en studeren toelaten. Over het Conservatorium en de Academie zijn er vanwege de toelatingsproeven nog geen cijfers.

De communicatie- en office managementrichtingen van AP hebben dan weer te kampen met een daling. Dat laatste is ook het geval bij de Karel de Grote-Hogeschool, waar orthopedagogie (+26 pct), sociaal werk (+21 pct), financiën en verzekeringswezen (+18 pct) en verpleegkunde (+16 pct) het sterkst stijgt.

De drie hogescholen benadrukken bij het vrijgeven van de cijfers wel dat die nog erg voorlopig zijn.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio